
Para facelo temos que lavarnos ben as mans, ben frotadiñas as puntas dos dedos para eliminar calquera suciedade.
Despois esmagamos as uvas, primeiro coas nosas mans e logo cun pisador.
Logo colamos a maga cun escurreverduras que tiña os furados grandes e colábanse as pepitas e algún que outro "hollejo" e despois cun colador, co que lle sacamos todas as pepitas.
Ao final, e despois de probalo, hummm... que rico!!! gardamos un pouco nunha botella. Estamos moi interesados en descubrir que é o que vai acontecer no proceso de fermentación.
O outro día aprendimos que para que o mosto se convirta en viño ten que pasar 15 días e que nese tempo libérase un gas (de aí o "fenómeno carbónico").
O gas non o podemos ver, que é como o aire, por iso puxémoslle na boca da botella un globo. Se aparece o gas inchará o globo. Veremos que é o que acontece!!!
Despois esmagamos as uvas, primeiro coas nosas mans e logo cun pisador.
Logo colamos a maga cun escurreverduras que tiña os furados grandes e colábanse as pepitas e algún que outro "hollejo" e despois cun colador, co que lle sacamos todas as pepitas.
Ao final, e despois de probalo, hummm... que rico!!! gardamos un pouco nunha botella. Estamos moi interesados en descubrir que é o que vai acontecer no proceso de fermentación.
O outro día aprendimos que para que o mosto se convirta en viño ten que pasar 15 días e que nese tempo libérase un gas (de aí o "fenómeno carbónico").
O gas non o podemos ver, que é como o aire, por iso puxémoslle na boca da botella un globo. Se aparece o gas inchará o globo. Veremos que é o que acontece!!!
De momento as fotos do proceso:
2 comentarios:
¡Que ben o pasaron! ¿Estaba bo o mosto? ¿Incharase o globo? Xa me contaredes, xa. Un biquiño.
Cómo nos gustaría poder axudarvos! É unha experiencia súper atractiva para @s nen@s.
Publicar un comentario